Näyttelyt

TÄLLÄ HETKELLÄ

Mustaa vettä

Tino Rautiainen

2.-25.9.

 

Näyttelyjuliste
Antiikin kreikkalaiset kehittivät lääketieteeseen ajatuksen ihmisen neljästä perusnesteestä ja niiden epätasapainosta johtuvista vaivoista. Kenties tunnetuin näistä niin kutsutun humoraaliopin helmistä oli ajatus siitä, että melankolia ja siihen linkittyvät mielisairaudet olisivat seurausta kehon liiallisesta mustan sapen tuotannosta. Vaikka moderni lääketiede kumoaa käsitykset mustista tai keltaisista sapista, melankolia elää – etenkin meissä suomalaisissa.

Näyttelyyn päätyneissä teoksissani alakulon teema toistuu lähinnä kolmena kuva-aiheena; metsinä, tyhjinä huoneina sekä osittain abstrahoituina vesielementteinä. Vaikka aiheet eivät sinänsä olleet kovinkaan pitkän tai syvällisen ajatusprosessin tulos, koen niiden silti kuvaavan melankoliaa varsin hyvin – metsään on voinut aina hukuttaa surunsa, veteen itsensä. Autiot huoneet puolestaan jatkavat osittain aiemman näyttelyni teemaa, yksinäisyyttä.

Melankolia on kautta aikain ollut yksi suurimmista kuvataiteen ja kirjallisuuden innoittajista niin Goethen kaltaisille merkkihenkilöille, kuin myös vähemmän porvarillisille taiteilijoillekin. Suomen Goethen, Ismo Alangon sanoin “on romanttista murjottaa”.

Näyttelystä nauttiminen on vapaaehtoista.


Lämpösästi tervetulua!


Teosluettelo

NÄYTTELY


TEOKSET


2022 NÄYTTELYT

2021 NÄYTTELYT


2020 NÄYTTELYT


2019 NÄYTTELYT


2018 NÄYTTELYT


2017 NÄYTTELYT


2016 NÄYTTELYT


2015 NÄYTTELYT


2014 NÄYTTELYT


2013 NÄYTTELYT


2012 NÄYTTELYT


2011 NÄYTTELYT


2010 NÄYTTELYT


2009 NÄYTTELYT